„Policie brání cikány proti slušným občanům!!!“ – volají slušní občané při demonstraci - část 2  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Úterý, 11 Říjen 2011 03:12

„Policie brání cikány proti slušným občanům!!!“ – volají slušní občané při demonstraci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Řápková ve Varnsdorfu: Romové jsou gauneři

Poslankyně ODS Ivana Řápková, která navštívila s Jiřím Čunkem Varnsdorf, označila na jednání zastupitelů většinu Romů v ČR za gaunery.

 



Poslankyně dodala, že většina Romů ani neví a měla by si být vědoma toho, že nezaplacením pokuty se vlastně dopouští přestupku. Také připomněla, že nepřizpůsobiví dlužili chomutovské radnici na nezaplacených pokutách 40 milionů korun. Proto doufá ve změnu zákona, která by opět umožnila exekuční vymáhání dluhů.

Před ní na jednání zastupitelů Varnsdorfu vystoupil krátce senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL), který podotkl, že nepřijel do Varnsdorfu zastupitelům v romských otázkách radit, jen se podělit se svými zkušenosti jako bývalý starosta Vsetína. Tehdy proslul vystěhováním Romů do stavebních buněk na okraji města, ale jak sám ve čtvrtek dodal, romská otázka není ve Vsetíně zdaleka vyřešena.

Senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) a poslankyně ODS a exprimátorka Chomutova Ivana Řápková přijeli ve čtvrtek na jednání městského zastupitelstva odpoledne do Varnsdorfu. Pozvali je varnsdorfští zastupitelé i místní lidé.

Jiří Čunek se rozhodl přijet do Varnsdorfu na přímé pozvání tamního zastupitelstva, ale současně mu již delší dobu psali obyvatelé Šluknovska, aby tam přijel a na místě se přesvědčil, jaká tamní situace je a také aby se podělil se o své zkušenosti s problematikou menšin a jejím řešením.

Senátor, známý ještě coby starosta Vsetína vystěhováním Romů do stavebních buněk na okraji města, už vládě předložil koncept návrhu řešení romské problematiky a ostatních odloučených menšin.

 

Zdroj:  http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-vlady/rapkova-ve-varnsdorfu-romove-jsou-gauneri/

 

 

 

Nečas: Práci získají nepřizpůsobiví až po vzdělání

Premiérův návrh zavést desetiletou povinnou školní docházku má vést ke zvýšení zaměstnanosti tzv. nepřizpůsobivých občanů.

 

Je jedním z hlavních řešení situace na Šluknovsku. Premiér to oznámil při interpelacích v Poslanecké sněmovně. "Vzdělanost je absolutní podmínka, která umožní zaměstnanost nepřizpůsobivých lidí v sociálně vyloučených lokalitách," řekl premiér na interpelaci poslankyně Marty Semelové, která se ho ptala na způsob, jakým bude řešit situaci na Šluknovsku. Tam se totiž už několik týdnů probouzí sociální nepokoje kvůli problémům s romskou menšinou.

Premiér ve sněmovně znovu naznačil, že hodlá prosadit desetiletou povinnou školní docházku. Osm let by měl žák docházet na základní školu, dva roky na střední. "Bez ohledu na to, zda dítě chodí na školu základní nebo speciální, patří do školy. Rodiče mají zajistit, aby se dítě dostavilo do školy, a odpoledne mají zkontrolovat, zda ve škole bylo. To je nezpochybnitelná povinnost. Žádná rodina – ať již romská, nebo neromská – se nemá právo na cokoliv vymlouvat," prohlásil Nečas.

Zdůraznil však, že situace na Šluknovsku je složitá. V první řadě bude prý potřeba v regionu obnovit pořádek a bezpečnost.

Zdroj: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-vlady/necas-praci-ziskaji-neprizpusobivi-az-po-vzdelani/

 

Economist: Výpady vůči Romům v ČR připomínají tažení nacistů proti Židům

Rétorické výpady proti Romům v České republice připomínají perzekuce Židů a Romů za nacistů a českou kolaboraci s nacisty. Napsal to uznávaný britský magazín The Economist, který se zabývá eskalací napětí kvůli Romům v České a Slovenské republice.

Článek úvodem zmiňuje současné potíže ve Šluknovském výběžku, kde sociální problémy vyústily v násilnosti mezi Romy a místními. Upozorňuje, že je to důsledek toho, že vláda problémy léta nechtěla vidět, i když napětí bezprostředně narostlo po nedávných útocích Romů.

„Mluva se stala plamennou. Odpůrci Romů je nazývají „nepřizpůsobivými“ a spousta jich žádá, aby byli uzavřeni do obezděných ghet, což je šířící se praxe na Slovensku, kde krajně pravicový politik Ján Slota řekl, že by Romové měli mít vlastní stát (neřekl kde). Tvrdá slova připomínají nacistickou perzekuci Židů a Romů a českou válečnou kolaboraci s nacismem,“ napsal Economist.

Magazín dodává, že ačkoliv stojí neonacistické strany v ČR mimo zákon, protiromských nálad využívají i vysoce postavení politici. V té souvislosti zmiňují někdejšího lidoveckého vicepremiéra Jiří Čunka, který si na vystěhování Romů ze Vsetína vybudoval kariéru, i pobočníka ministra školství Ladislava Bátoru. Článek připomíná, že když strana TOP 09 požadovala Bátorův odchod, ministr školství Josef Dobeš (VV) ho povýšil.

Klaus by našel voliče snadno

„Bátora je chráněnec prezidenta Klause, který rád napadá politickou korektnost a libuje si v přijímání nekonvenčních lidí za poradce. Veřejně se zastal svého vicekancléře Petra Hájka poté, co se na něj snesla kritika za označení účastníků letního průvodu homosexuálů Prahou za devianty a za to, že se postavil ‘mediálnímu lynči’ skinheadů, kteří do romského domu vhodili zápalnou láhev,“ poznamenal dál The Economist.

„Někteří spekulují, že prezident Klaus by mohl vytvořit novou nacionalistickou a euroskeptickou stranu, až v roce 2013 opustí prezidentský úřad. Získat si podporu naštvaných ‘bílých‘ Čechů by neměl být problém,” uzavřel článek.

Novinky

 

Romové zmlátili a okradli politika, policie pak z výtržnictví obvinila jeho

 

Zbitý a okradený skončil předseda lounské politické strany Severočeši.cz Petr Srkal (47). Ze čtvrtka na pátek se vracel ze schůze a za chůze telefonoval se svoji přítelkyní. Napadl ho Rom, který mu vyrazil mobil z ruky. Ten sebrala žena a utekla s ním. Protože v něm měl důležité věci, šel si pro něj na ubytovnu pro nepřizpůsobivé....

 

ho však skupina Rómů ztloukla a prohodila skleněnou výplní, až musel vyhledat lékařské ošetření. Mezi nepřizpůsobivé však zamířil znovu a ztropil výtržnost, když mu nechtěli telefon vydat.„Nyní jsem se vrátil z policie a podepsal jsem obvinění. Obvinili mě,“ potvrdil v sobotu Blesku.

„Kolik musí být zraněných, okradených a ponížených spoluobčanů a daňových poplatníků, aby to náš pan profesor začal řešit,“vzkazuje na YouTube prezidentovi Václavu Klausovi.

 

 

 

Podřežu vás, křičel Rom s mačetou v ruce

Muž s mačetou v ruce vtrhl do jednoho baru ve Vandsdorfu a vyhrožoval vyděšeným hostům: "Já vás tady všechny podřežu, dopadnete jako v Novém Boru." Nikoho naštěstí nezranil a z místa utekl. Policie ho pak zadržela. Podle všeho se jednalo o Roma.

 

Muž do baru přišel krátce před osmou hodinou večer. "Po vstupu začal vyhrožovat hostům fyzickou likvidací. Že je poseká, že to tam dopadne jako v Novém Boru," popsal mluvčí mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka.

Pak ale z restaurace utekl a mačetu zahodil do křoví. Krátce poté jej policie zadržela. Muž, který byl pravděpodobně opilý nebo pod vlivem drog, naštěstí nikoho nezranil.

Rumburští kriminalisté budou čin pravděpodobně vyšetřovat jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. "Samozřejmě se také zvažuje návrh na jeho vzetí do vazby," dodal Haňka.

Situace je napjatá

K podobnému útoku došlo už na začátku srpna v Novém Boru, kdy skupina Romů napadla mačetami osazenstvo v místním baru. Ke střetům mezi místními obyvateli a Romy, kteří se do této oblasti přistěhovali, docházelo od té doby ve Šluknovském výběžku v řadě měst. Následovaly pak demonstrace v Rumburku a ve Varnsdorfu. Do oblasti proto dnes vyrazil premiér Petr Nečas, který tam chce jednat o zlepšení tamní sociální situace.

 

 

Rasová válka na severu Čech: Máme strach o naše děti!

Situace ve Šluknovském výběžku začíná být katastrofální. Otevřeně se mluví o rasové válce, nenávist mezi místními a Romy je čím dál větší. Nálad zdejších obyvatel využívají nejrůznější skupinky neonacistů a dalších extremistů ke svému zviditelnění. Jde jim to znamenitě, jak se Blesk přesvědčil, místní je začínají otevřeně podporovat.

Ulice severočeského Varnsdorfu se v sobotu večer proměnily ve válečnou zónu. Vzduchem létaly kameny a dělbuchy, policie dokonce použila k rozehnání rozvášněného davu vodní dělo. Mezi demonstranty nechyběli extremisté, v davu ale měli převahu místní obyvatelé. „Byla jsem tam i s manželem, spolu s námi i spousta známých a kamarádů,“ řekla Blesku Lada Cejnarová (34). „S Romy je tu k nevydržení, mám malé děti a nechci mít o ně strach. Proto příště klidně půjdu demonstrovat znovu,“ vysvětlovala.

Paní Vlasta G. (61) prožila ve Varnsdorfu celý život. Podle ní to zde tak špatné ještě nikdy nebylo. „Může za to zdejší radnice a vláda. Sestěhují cikány a pak se diví. Nepracují, jen kradou a natahují ruce. A když mají málo, ještě křičí. Extremisté nejsou nic moc, ale oni za námi stojí.“ Podobný názor měla většina lidí, které Blesk ve varnsdorfských ulicích oslovil. „Naše problémy nikdo neřeší, ti nahoře na nás kašlou,“ shodují se.

Body tu tak o víkendu nejvíc nasbírala Dělnická strana sociální spravedlnosti. Její šéf Tomáš Vandas přesně ví, co místní chtějí slyšet a ostatní politici to říkají příliš opatrně.

Všichni se bojí, co nastane, až odejdou policejní těžkooděnci, kteří nyní tvoří hráz mezi bílými a Romy.

 

Bilance demonstrací na Šluknovsku

Při sobotních protiromských demonstracích na severu Čech policie zadržela 41 lidí, z toho 6 jich je podezřelých z trestných činů. Varnsdorfská bitka mezi demonstranty a policií si také vyžádala 3 zraněné těžkooděnce a stejný počet demonstrantů. V Novém Boru, Rumburku a Varnsdorfu zasahovalo celkem 600 policistů.

 

Daňové poplatníky to přijde odhadem na několik milionů korun!!!!!!!

A takto media překrucují situaci, cíleně na záběrech ukazjí pouze extremisty. Celou situaci tak bagatelizují. To samozřejmě má vzbudit dojem tasismu čechů. Ale mezi demonstranty je  VĚTŠINA obyčejných lidí, důchodců, matky s dětmi a ti všichni už mají plné zuby cikánů a systému, který je brání, kryje a omlouvá jejich zločiny a kriminalitu.

 

 

Zde jsou další videa:

 

cikánské dětské gangy- zůstanou samozřejmě nepotrestané.  Obyčejně se za toto trestají rodiče, ale cikány samozřejmě nikdo nepotrestá a nezavře je.

 

Zde je soukrome video z demonstrace…

 

 

 

 

Zde jsou opět lži tv, neustále melou o radikálech, přitom 90 procnet protestujících tvoří slušní lidé, kteří protestují proti cikánské kriminalitě.

 

 

Kamerový záznam napadení v Novém Boru

 

Rumburk 26 8 2011

 

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Říjen 2011 10:59