Veselé Vánoce – převážně vážně  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Neděle, 25 Prosinec 2011 15:53

Čas Vánoční patří na celém světě k záhadám. Je to až neuvěřitelné, jak se právě v době Vánoční hromadí hlášení o neidentifikovatelných objektech. Některé jsou velmi identifikovatelné a koumáci po celém světě nechápou, jak mohou sobi létat, příznivci konspirace zaplavují net  články o alternativních dopravních prostředcích na volnou energii a že NASA vyvinula nové sáně na neznámý pohon. A NASA samotná má plný kecky toho, že nastává mimozemská invaze Santa Clasů, dědů Mrázů a Ježíšků, naštěstí si nic neodnášejí, ale přinášejí cosi na Zem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ono je celkem jedno, co sem tyto bytosti přinášejí v mimozemských krosnách na zádech, důležité je, že přinášejí radost a štěstí, hlavně dětem. Ono je také celkem jedno, zda Vánoce jsou tím pravým svátkem, nebo se jedná o jiný, prastarý rituál, který tu byl mnohem dříve, než si sebevědomí křesťané vymysleli Vánoce. Důležité je, že jsou lidé k sobě milejší.

 

 

 

 

A co se týká Ježíška, ukazuje se, kolik lidí má vymytý mozek a jak skvěle funguje iluminátská kontrola mysli, protože lidé píšou v smskách samé nesmysly o Ježíškovi. Já ho znám, Vážně ho znám, a chápu, že je těžké tomu uvěřit. S Ježíškem jsme nasávali na Floridě, když jsem tam žil. To je holý fakt a také jedna záhada.

Kolik z Vás zná někoho, kdo se jmenuje Ježíšek? Já ho znám, úplně obyčejnej chlap, lidé si z jeho jména dělali legraci,ale byl to člověk jako Vy a nebo já, jen na Vánoce děsně naštvanej, že musí slavit dva svátky v jeden den, hehehe. Faktem je, že ten Ježíšek, kterého jsme znal trochu více nasával, ale není se čemu divit, protože to byla dlouhá doba v zahraničí.

To pravé kouzlo Vánoc ale nespočívá v tom, že ustrojíme stromek a napečeme. To pravé kouzlo a duch vánoc a záhada spočívá v tom, že to děláme pro druhé. Sháníme dárky a pečeme a potíme se, abychom někomu udělali radost a snažíme se, aby to bylo co nejlepší. Zbytek roku se lidé chovají, jakoby zapomněli, že jsou lidé a na Vánoce se najednou promění v lidské bytosti.

 

 

 

 

 

To je ta stará magie, kterou si ani neuvědomujeme a není to je tím, že jsou Vánoce. V několika článcích jsem psal o Maharishiho efektu, kdy na světě meditovalo tisíce lidí za mír v jistá čas a za ten čas se o 70 procent snížila kriminalita. A teď si vemte, kolik lidí na Vánoce smýšlí pozitivně a kolik toho děláme pro druhé. To je tak silná magie a kouzlo, že to funguje i u těch, kteří na zázraky nevěří. Tvrdím, že nejsou zázraky, jen věci, co jsme ještě nevysvětlili.

Záhada není to, že na Vánoce jsou všichni milejší, vstřícnější, usměvavější, obětavější a více lidmi a že se opravdu dějí zázraky- Záhada je pro mě spíše to, že toto lidé nedělají po celý rok. Každopádně magie Vánoc funguje a mnoho z Vás to jistě zažilo.

 

 

 

 

Jednou jsem se procházel večer městem na Vánoce. Bylo to už po večeři, dárky byly rozdané a já se šel projít. Byl to velmi, opravdu velmi zvláštní pocit, vidět ty stovky rozzářených oken a v každém byly nějaké soukromě Vánoce. Každé okno bylo nádherně rozsvíceno svíčkami všech barev. Člověk si v tu chvíli uvědomí, kolik soukromých Vánoc v tu chvíli vidí a napadá ho, kolik je v těch oknech radosti tam, kde zrovna vybalují dárky. Po ulici tehdy prošlo pár osob a člověk se sám sebe ptal, kam asi jdou a proč nejsou doma u večeře. Někteří lidé prošli kolem mě a popřáli jsme si veselé Vánoce jako pozdrav a už to samo o sobě je jako zázrak – místo obyčejného pozdravu a často se lidé ani nezdraví, nás najednou zdraví neznámí a přejí nám.

Všiml jsem si staré paní, která vezla jakousi kárku, šla pomalu, aby nesklouzla na sněhu a já přemýšlel, jestli ta stará paní má kam jít. Na Vánoce by lidé neměli být sami. Ale kolik lidí je na Vánoce opuštěných, osamocených a jsou sami? Existuje starý zvyk právě na Vánoce, na štědrovečerním stole se nechával jeden talíř navíc, kdyby náhodou přišel nějaký pocestný a nebo to bylo pro člena rodiny, který byl někde daleko a nemohl být na Vánoce doma. Škoda, že se to dnes nedodržuje, jistě by to pomohlo, protože tahle magie funguje vždy.

 

 

 

 

Měli bychom myslet nejen na sebe, ale i na ty, co z nějakého důvodu nemohou být na Vánoce doma, protože jsou v práci a nebo z nějakého důvodu nemohou přijet. Měli bychom myslet i na ty, co jsou prostě sami a je mnoho starých lidí, kteří nikoho nemají a jsou sami a sami se nikam nechtějí vnucovat a tak tráví Vánoce o samotě. Jaké myšlenky vysíláme, takové se nám vracejí a i ten obyčejný talíř, pro náhodnou návštěvu, nebo pro člověka, co s námi být nemůže dělá zázraky a to je přesně to co se na Vánoce děje.

 

 

 

 

Pamatuji na Vánoce na Floridě, bylo tam tehdy 20 stupňů celsia přesně na 24 prosince a vůbec to nevypadalo jako Vánoce, které jsem znal. Já byl v práci přes den a večer jsem se vracel domů, kde byli moji spolubydlící. Venku 20 stupňů, já otevřu dveře a do nosu mě praští zima a nechápal jsem. Představte si, že moji spolubydlící z Čech stáhli klimatizaci pod nulu, takže tam byla skutečně zima, navíc vybrali z mrazáku sníh a dali ho na podnosy všude po bytě. Ustrojili Vánoční stromek a hráli tam české koledy. Pro mě to byl šok a mezi dveřmi sem zařval :“ Volejte Chocholouška, tady jsou Vánoce!!!“

Ale zažil jsem i Vánoce, kdy jsem byl v práci, dělal jsem tehdy šéfkuchaře a končil jsem večer v 6 hodin. Z práce jsem si donesl výbornou rybu bez kostí a spěchal jsem domů. Tam jsem si rychle rybu obalil, naklepal řízky a udělal si štědrovečerní večeři. O to právě jde a to je ta podstata, udělat si tu atmosféru a všimněte si, že to je o tom, udělat tu atmosféru a to je podstatná část magie, všichni to víme, ale málokdo si to uvědomuje. Kéž bychom tu atmosféru pozitivního, lásky a porozumění dokázali dělat častěji.

 

 

 

Na Vánoce je v TV hodně pohádek a to je další magie. V pohádkách dobro vítězí a to má děti naučit něčemu věřit, věřit, že dobro zvítězí nad zlem. Tahle magie v pohádkách funguje odnepaměti a kéž by se pohádky opět vrátili do dětských pokojů a kéž bychom je opět vyprávěli dětem. Svět by byl mnohem lepší už pro samotnou víru v dobro.

 

 

 

 

 

Když jsem studoval veterinární medicínu v Brně, jezdil jsem na svátky domů k rodičům a jednou jsem opět jel 22 prosince z Brna a doma byli malí dva bráškové – Kuba s Míšou. Byli příliš malí a nevěděli ještě, jak vypadá Vánoční stromeček a moc se na něj těšili. Já a můj o rok mladší bratr Pavel jsem se dohodli, že jim ten stromek připravíme. Malí bráškové šli spát večer a já s Pavlem jsme počkali až budou všichni spát, Pak jsem vzali koště a postavili jsme ho do stojánku na Vánoční stromeček. Na tohle koště jsme navěsili ozdoby, dali jsme na něj řetězy a šli spát. Byla to recese. Ráno nás probudil nadšený křík :“ Jéééé hele maminko máme nádherný Vánoční stromeček, pojď se rychle podívat!!“. Chudák mamka nevěděla o co jde, protože jsme stromek nestrojili a šla se podívat, pak se zděšením začala nadávat, co jsme to provedli. My s Pavlem jsem se děsně smáli, ale Kuba s Míšou viděli svůj první Vánoční stromeček a byli z toho celá unešení, hehehe. Večer jsme pak celá rodina, jako tradičně, strojili skutečný stromek a malí kluci byli opět jak u vytržení.

 

 

 

Vánoce jsou nejkrásnější pro děti a je to nádhera a kus štěstí, když člověk slyší jejich nadšené volání, když rozbalují dárky, jak jim přitom září očíčka nadšením a překvapením. Život je tak krásný, jak krásný si umíme udělat a je moc dobře, že na Vánoce se snažíme dětem přichystat nejlepší Vánoce a děti se nemohou dočkat. Děti jsou tak nádherně vděčné za každou maličkost, která je překvapí.

Je ale smutné, že dnes tlačíme dětem do hlavy takové nesmysly, jako jsou pohádky o traktorech a že spousta dětí čeká na Vánoce na dárky typu panenka Buffy upírka apod. Je také velmi trapně, že i na Vánoce se v TV ukazují úchylné a trapné reklamy od lidí, co mají vypatlaný mozek a nebo jsou to smažky co neumí žít v realitě, kde jsou ještě nějaké hodnoty a pravidla etiky,  Jsou dárky praktické a jsou dárky co potěší. Ale děti mají vždy největší radost.

Ale to je to nejkrásnější, co člověk pak vidí, jak děti nadšeně volají:“ Jé mami hele co jsem dostal….“

To je vše o tom, když děláme něco pro druhé, něco a nečekáme za to nic. Děláme to proto, abychom druhým udělali radost. Jaké myšlenky vysíláme, takové se nám vrací.

 

 

 

 

Moderní doba přináší novoty a nové názory, ale to neznamená, že jsou správné. Proto neposlouchejte kecy rádoby-odborníků o tom, že se člověk nemá na Vánoce přecpávat a že trpíme obžerstvím. Tohle říkají lidé, kteří mluví vygumovaným mozkem, bez znalosti historie, bez znalosti srdce, bez citu a bez toho, co znali naši předkové. Slavnostní hostiny se připravovali k mnoha příležitostem, ať to byla korunovace králů, svatba, narození dítěte a nebo něco jiného. Kdybychom měli poslouchat tyto rádoby-znalce bez skutečných znalostí, tak bychom na Vánoce chroupali amarouny, nebo pšenici.

Buďme rádi, že máme Vánoce a máme co dát na Vánoční stůl a že toho je požehnaně. Buďme rádi, že máme hojnost a že z toho mají radost hlavně naše děti. To vše je v životě hodně moc důležité. Jestliže podle čínské medicíny a moderních výzkumů spočívá hlavní příčina všech nemocí právě v psychice, stresu apod. – a to až z 90 procent, tak jde o to, umět si ten život udělat šťastný, ale nesobecky.

Na tomto webu publikuji mnoho článků o nových poznatcích a výzkumech a hlavně proto, že celý život vím a celý život mě asiaté učili, že lidský duch a  talent dokáže mnohem více, než jsem schopni pochopit, že člověk dokáže mnohem více, a proto mě zajímají výzkumy. Ale to neznamená, že vše co vymyslíme, je dobré a že zapomeneme na to co znali naši předkové, prababičky a babičky. Objevujeme hlavně to, co naši předci znali dávno před námi a to se týká i Vánoc. Je stará Vánoční magie, Vánoční věštění, díky lití olova, nebo plovoucích svíček, nebo když si dáváme jmelí na Vánoce do bytu, dokonce i vánočka je stará magie a ani si to neuvědomujeme.

 

 

 

Je to moc příjemné v době Vánoc, když jde člověk městem a vidí lidi více usměvavé a mírumilovnější. A tak by to mělo zůstat a měli bychom si jen přát, aby to vydrželo co nejdéle, a aby se staly ty zázraky, které se během Vánoc dějí, aby někde někdo se s někým usmířil. Aby se někdo vrátil, kdo nechtěl, aby se něco vysvětlilo, co předtím nemohlo, aby se sešli lidé, kteří k sobě nedokázali nalézt cestu, aby byl každá alespoň trošku šťastný právě v tomto čase.

Jsou lidé, co jsou moc nemocní a nemohoucí, někteří v nemocnici a každý si zaslouží být šťastný, nejen na Vánoce. Dejme našim blízkým vědět, že na ně myslíme, i když s nimi nemůžeme být. A snažme se pomoci, třeba jen přáním, těm, kdož jsou sami. To vše dělá náš život a nás samotné lepší a přináší mnohem lepší budoucnost. To co prožíváme dnes, nejsme tak úplně my, ale je to hlavně naše minulost, jak jsme mysleli. Ale to jak budeme žít zítra, zaleží na tom, jak myslíme a co děláme právě nyní.

Věřím, že se najdou lidé, kteří budou ochotní pomoci i v mém projektu ohledně zveřejnění informací o léčení těžkých nemocí a přispějí, jak jste se mohli dočíst zde.

 

 

 

 

Přeji Vám všem za web www.zahady-mysteria.cz

krásné a veselé Vánoce, hodně dárků, hodně štěstí, smíchu, klidu a pohody a klidně i přecpaná bříška, hodně štěstí a nadšení ve všech dětských očích.

Přeji Vám hodně těch Vánočních zázraků, a aby tyto Vánoce byly opravdu pěkné a nejlepší. Nenechte se strašit od hlupáků, že toto jsou poslední Vánoce, protože podle Mayského kalendáře….. .  Měli bychom každý den prožívat tak, jakoby byl poslední. Já osobně si moc přeju, aby Vánoce zůstaly zachovány ať se děje cokoli, a pokud má nastat Zlatý věk a ideální lidská společnost, jak říká většina proroctví, tak si přeji aby byly zachovány Vánoce, ne jako symbol nějakého vymyšleného Ježíška, ale jako doba, kdy se lidé pravidelně sejdou s celou rodinou aby si dali dárky a aby byli spolu a projevili si náklonnost, lásku, souznění a přátelství se všemi magickými symboly rituály i láskou, kterou projevujeme na Vánoce

 

Petr Kulík

Aktualizováno Neděle, 25 Prosinec 2011 16:25