Pozor na dezinformace  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Středa, 20 Únor 2013 01:22

Pozor na dezinformace

Opět se internetem začaly šířit pokroucené zprávy o současném dění. Někdy si tak říkám, proč mají tito lidé tak nízké IQ? Co nutí tyhle lidi psát ty své bláboly a lži?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Americe je normální, že v tom obrovském davu lidí se hodně jedinců cítí jaksi méněcenní a tak se snaží být za každou cenu orgiinální a to i za cenu toho, že si něco vymyslí a nebo za cenu, že provedu nějaký kriminální čin a doufají, že se o ně budou média zajímat a tím se stanou slavní.

Ale myslel jsem, že v ČR je stále mnohem lepší vzdělanost a vyšší IQ a máme mnohem širší základní vzdělání. Doba se ale mění a lidé už nemají dost vysoké IQ ani na vlastní sebereflexi a soudnost. A tak se dnes jak houby po dešti množí weby s tématikou záhad a duchovna a každý se chlubí, že má zaručeně ty pravé informace.

Je to docela směšné, když čtu některé weby jako je Freepub.cz nebo ac24.cz a čtu tam přesně ty samé dezinformace, které šíří právě ty weby, které se na dezinformace zaměřují a nebo weby, které nejsou vůbec důvěryhodné. A tak to dnes vypadá spíše jako „ Jedna paní povídala“ ,než aby se člověk dočetl opravdu pravdivé informace. V čem je tedy problém? Už jsem psal několikrát, že nečtu české weby, ale poslední dobou je těch jejich dezinformací nějak moc a tak je potřeba aby také lidé věděli, které informace jsou OK a které jsou jen paskvil americké produkce oplývající svým „ originalismem“.

Dokonce i podprůměrně inteligentní člověk se dokáže zeptat na to, zda jsou některé informace pravdivé a dokáže si dát práci aby zapátral po zdrojích. Ale lidé, co píšou dnešní články, snad nemají ani toto podprůměrné IQ, protože opisují jeden od druhého a přebírají jakékoli články a to dokonce i od zahraničních webů, které si ani nepřeložili správně a ani nerozumí obsahu.

A tak se dnes šíří dezinformace o tom, že Benedikt XVI odstupuje ze své funkce papeže, protože nastává Armagedon, protože tuto informaci šíří fanatičtí křesťané a každý má najednou zaručeně pravé informace, proč papež odstupuje, proč spadly v Rusku meteority a o tom, že se opět šíří podivné zvuky po celém světě. A opět se tito lidé s podprůměrným IQ neptají kde je pravda a nepátrají po zdrojích. Samozřejmě, že to nedělají, protože neumí cizí jazyk tak dobře, pak se nevyznají v oboru a pak ani nemají zdroje a nevědí kde pátrat a dokonce to ani nechtějí.

Znám weby, od kterých většina českých webů přebírá informace, tyto weby jsem četl před desítkami let, než jsem pochopil a našel původce jejich zdrojů apod. A tím se právě liší dobré weby od těch braků, tedy v tom, kdo má informace, zdroje a kdo má znalosti, ovládá jazyk a hlavně kdo si dokáže tu píli a práci zapátrat po zdrojích a informacích. A opět opakuji zas a znovu – většina českých webů je brak a podprůměr a je to jen znamení doby, že se z lidí stávají flákači, že naše IQ jako národa klesá a že se vytrácejí hodnoty, poctivost a ta podstata věci, tedy pracovat na sobě a na tom co publikují.

Proto opět radím lidem – dávejte so pozor na to, co čtete a kde to čtete a pátrejte po zdrojích. Nezaručuji Vám že najdete zdroje, protože většina důležitých informací není určená pro podprůměrné lidi ani není zaručeno, že se něčeho dopátráte. Ale pokud si nejste jisti, radši o tom nepiště a nerozšiřujte informace, které jsou pochybné. Na konci minulého roku se všude šířila panika o konci světa a přitom se nic nestalo. A nyní to začíná opět.

Je jen na nás, jaká bude naše budoucnost a jestli se něco stane nebo ne, respektive to není jen na nás, ale to píšu v článcích v placené sekci, právě proto, že mám ty zdroje po těch desítkách let práce a nehodlám tyto informace dávat jakémukoli podprůměrnému flákači, aby to pak zadarmo, bez práce publikoval na svém webu a ještě to pokroutil a zprznil.

Ono se už dost dobře ví, proč papež abdikuje a proč nenastal konec světa a o čem byl Mayský kalendář, atd atd, ale k tomu se podprůměrní packalové z webů nikdy nedostanou a i kdyby se k tomu dostali, tak by to ani nepochopili a nebo by celou informaci nepochopili a zprznili úplně jinak, než jaká je podstata, právě proto, že jim chybí znalosti, dostatečné znalosti a interdisciplinární přehled atd. atd.

Pokud má nastat skutečně Zlatý věk, tak se lidé budou muset konečně zamyslet sami nad sebou, kde je ta pravda, podstata, kde je poctivost, píle, znalosti, moudrost apod.

Jinak všichni tito podprůměrní packalové, co se chlubí na webech a produkují kvanta článků s nulovou výpovědní hodnotou, bez ověření, a všechny ty jejich paskvily jen dělají velkou sližbu těm, kteří záměrně šíří tyto dezinformace a spoléhají na podprůměrné IQ těchto pitomců, co se můžou přetrhnout aby hned publikovali nějakou tu perličku o tom, že se zas někde chystá 3. Světová válka, nebo Armagedon apod.

Myslím, že si lidé konečně zaslouží klid a ne války a také by si zasloužili žít důstojně a v pravdě, místo vymývaní jejich mozků reklamou, lživými paskvily z médii jako jsou Novinky.cz apod, kteří jsou sponzorovaní z jistých známých zdrojů a sloužící jen k tomu udělat ten cílený dojem o pravdě.

Bohužel ale, k tomu by bylo potřeba zvýšit i vzdělání českého národa v některých oborech, které tu buď nejsou a nebo se nevyučují.

Je to vážně hanba, že se ještě najdou pitomci, co publikují jakýkoli paskvil o konci světa apod. a bohužel  obyčejní lidé, kteří nemají znalosti se pak nechají mást a klamat a nechají se krmit těmahle nesmyslama.

K tomu aby byli informace správně nestačí, že si nějaký pitomec najde zahraniční web, použije Google překladač a pak z toho něco sesmolí, ale to je bohužel dnešní běžná praxe.

Proto je lepší někdy méně a dbát na kvalitu než na kvantitu a proto si dám radši svůj čas, než něco publikuji, abych měl dostatek času ověřit si informace. Stále upozorňuji, že věda a neoficiální věda ja tak daleko, že by to snad podprůměrní lidé a průměrní snad ani nepochopili, ale je čas se o to začít zajímat a zlepšit si svůj obzor znalostí.

Aktualizováno Úterý, 25 Březen 2014 10:03