Na smetišti jasnovidců 6 - Magické rituály  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Středa, 25 Květen 2016 20:35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velmi často dostávám dotazy ohledně magických rituálů, a proto jsem se rozhodl trochu poodhalit skutečnosti, podvody a praktiky ohledně rituálů. Nečekejte ale, že budu prozrazovat své Know-how. Pouze nastíním, na co by si lidé měli dávat pozor, co by mohlo fungovat, a jak se vyhnout podvodnicím.

 

 

 

 

 

Nejprve uvedu pár příkladů, volně převyprávěných, tak aby byla zachovaná podstata ale uchovalo se soukromí osob.

 

Případ první

Paní XY :

 Paní XY žila s manželem a synem na Slovensku.  Manžel není biologickým otcem syna. Žili ve starém domě, kde se posledních 5 let děly parapsychologické fenomény. V noci se ozývaly zvuky, docházelo často k tomu, že se v noci samo od sebe rozsvítilo světlo, spláchlo wc apod. Syn měl noční můry a často byl náměsíčný, přišel k rodičům v noci, lehl si k nim do postele, aniž by o tom věděl. Druhý den syn vyprávěl o postavách, které v noci viděl a s kterými hovořil.  Viděl starou paní, co neměla oči, jen díry do hlavy a malého kluka. Manžel v noci trpěl nočními můrami a celá rodina byla nevyspalá, vyčerpaná. Rodina se obrátila na několik kartářek. Jedna kartářka jim poradila, aby se modlili k andělům a prý jim posílala energii a pravidelně jednou za 14 dní si účtovala několik tisíc, že jim posílala energii a údajně mluvila a prosila anděly o pomoc. Další nějaká cikánská kartářka po nich chtěla také pár tisíc korun za to, že zavře tyto duchy do lahve a každý týden chtěla opět peníze za to, že ty duchy bude ve sklenici držet.

   Nemusím ani dodávat, že nic z toho nefungovalo a takzvané kartářky jen vytáhly z rodiny tisíce korun. Ano, můžete logicky namítnout, že je to také hloupost rodiny, že uvěřily takovým podvodnicím. Ale když má člověk takové trápení a dějí se mu takové věci, tak sáhnete po extrémním řešení. Podle rodiny měly obě kartářky pochvalné komentáře na nějaké diskuzi, jak jsou nejlepší apod. A tonoucí se stébla chytá. A toho právě zneužívají různé takové entity, které se prohlašují za kartářky. Kdo ví, kdo jim psal ty komentáře, ale po takové zkušenosti člověka napadne, že si je asi ony rádoby kartářky napsaly někde samy.

 

Případ druhý

 

Zamilovaná třicátnice

Paní, říkejme jí třeba Z V, byla „těžce zamilovaná do muže, s kterým chodila přes 3 roky. Poté se rozešli a neustále se k sobě vraceli a opět rozcházeli. Poté si její už tehdy expřítel našel novou přítelkyni a nastal velký problém a objekt touhy, kdy paní nemohla spát, a neustále myslela na to, co udělala špatně, jak přesvědčit expřítele o lásce a že ho miluje. Pojem „těžce zamilovaná“ používám záměrně. Jistě určitě nějaký primitivní člověk řekne, že ta baba musela být na hlavu, když ho nepustila k vodě, ale to může říci jen člověk, co co to neprožil. Tato paní se trápila téměř dva roky i její expřítel projevoval zájem o návrat, ale nová přítelkyně mu bránila. Paní se za ty roky obrátila na mnoho prý renomovaných kartářek, utratila spoustu tisíc a výsledek byl stejný. Jedna z kartářek prý měla velmi dobré jméno a dělala s ní nějaké rituály, chtěla 15000 za jeden rituál, s tím že jí držela za ruce, volala nějaké anděly a nějaká neznámá jména, k tomu jí dala nějaké předměty, jako umělohmotnou kouli, kam má prý dávat svá přání, nějaký sáček s heřmánkem apod. Za těch 15 000 korun předvedla kartářka asi hodinové divadlo, pak se tvářila prý jako prezidentka a Bůh planety, co má moc nad vším a vítězoslavně odešla domů. Já si spíše myslím, že rychle odkráčela, než si to klientka rozmyslí, protože takto lehce vydělané peníze se jí už v životě nepovede vydělat.

 

  Výsledek byl jako v prvním případě, opět stejný, žádná změna k lepšímu. Paní byla pár měsíců na antidepresivech než se dostala ke mě.

  

                                                                                           

 

 

Existují rituály, které fungují?

 

  Ano samozřejmě, že existují rituály, které fungují. Ale na všechno člověk potřebuje mozek. Pokud má člověk alespoň průměrně fungující mozek, tak si dokáže najít informace o historii. A ta je plná legend a tradičního náboženství, praktik, filosofie apod. Už odpradávna existovalo privilegované postavení šamanů. A to ve všech kulturách, od Sibiře, po Jižní Ameriku, Austrálii, po celém světě a v každém kmeni byl šaman. To byly lidé, kteří měli výjimečné schopnosti, kteří se s těmito schopnostmi narodili, kteří se jej učili od dalších šamanů a kteří byli velmi pečlivě vždy zasvěceni do šamanských praktik. Všimněte si, že píšu, že byli po celém světě. Takže to nebyl žádný výmysl jednoho člověka, co se prohlásil za šamana. Také je podstatné, že šaman musel být do postavení šamana zasvěcen od jiného šamana, který jej zpravidla učil odmalička, když u dítěte objevili výjimečné schopnosti. Tato historie šamanismu sahá k počátkům lidské civilizace, už do dob jeskynního člověka, jak známe ze základní školy, kde nám ukazovali jeskynní malby pralidí, které zpravidla malovali právě šamani.

 

     Nechci zde opisovat ani vysvětlovat historii šamanismu a rituálů. O tomto tématu bylo napsáno několik tun knih. Pouze uvádím souvislosti, které je potřeba znát k tomu, aby člověk rituálům a praktikám rozuměl. Podstatné je to, že šamanismus a magie a magické praktiky provází člověka od počátku lidské civilizace. Z historie je známo mnoho šamanů, kteří se proslavili svými zázraky, povětšinou z Indie, Tibetu, Číny, Austrálie a dalších zemích. Všechno to byli výjimeční lidé svými schopnostmi. A tito lidé byli zpravidla vychováváni jinými zasvěcenými nebo šamany.

    Ze středověku známe, pokud používáme průměrně mozek, že například babky kořenářky nahrazovaly lékaře tam, kde na něj nebyly peníze anebo, kde lékař vůbec nebyl. Tyto babky kořenářky však měly hluboké znalosti o bylinkách a přírodním léčitelství, znaly i starou přírodní magii, jak využívat různá roční období, fáze měsíce a dokonce i postavení planet.

    Historie je velmi fascinující, když jí člověk začne studovat a je plná překvapení, moudrosti, lásky a hloubky. A tak se můžeme dočíst o slavných tibetských opatech, kteří ovládali jejich smysly a schopnosti natolik dokonale, že dokázali zázraky, dokázali levitovat, dokázali popisovat události, které se děly v ten samý moment na tisíce mil vzdálených místech, dokázali číst myšlenky svých žáků, léčit a hojit tržné rány, které se hojily před zraky pozorujících. Doporučuji například shlédnout film Konec zabíjení a slavném čínském učiteli, kterého si povolal tehdejší mongolský Čingischán. Čínská historie je plná takových moudrých mužů, kteří ovládali přímo nadlidské schopnosti a praktiky.

  Všimněte si, že to, co zde uvádím, ukazuje, že všichni tito slavní museli projít nějakým výcvikem, zasvěcením, zpravidla odmalička.

 

                                           

 

 

Moderní šamani a čarodějnice

 

 

 Zatímco v historii všichni šamani, léčitelé, učitelé, filosofové museli projít odmalička nějakým výcvikem, výchovou a učením, jinak je to v současné době. Všimněte si, kolik se po revoluci najednou vyrojilo kartářek a šamanů a šamanek. A tak se ptejte, kde tyto osoby vzaly nějaké vzdělání, výcvik, nebo zasvěcení? A to je ten kámen úrazu. Většina z nich si vymyslí báchorky o tom, jak odmalička měly schopnosti, jak to zdědili po babičce, jak je zasvětil nějaký tajemný šaman kdesi za vesnici, asi, když si dotyčná odskočila z hospody na malou.

   Určitě ale nechci házet všechny tyto osoby do jednoho pytle. Už z toho důvodu, že je jich tolik, že se do jednoho pytle ani nevejdou, hehe

   Určitě jsou některé kartářky a lidé, co mají dar, odmalička například. Ale, co se výkladu karet týče, tím se budu zabývat v jiném článku. Nyní se spíše zaměřím na rituály. A většina z těch samozvaných kartářek si někde něco přečte o rituálech, o magii a hned sebe prohlásí za šamanku, za čarodějnici a bůhví co ještě, jen aby vypadaly zajímavě, a pak praktikují pochybné paskvily, kterým říkají rituály. A to ten problém. Vždy se proto ptejte jaké má daná osoba vzdělání, od koho získala zasvěcení, kde se učila, a hlavně jaké má vzdělání, zda prošla základní školou, nebo zda má alespoň střední školu.

   Jak jsem psal, ke všemu je potřeba mozek. A dá se předpokládat, že když daná osoba nedokázala projít ani základní školou a nedokáže ani používat základní gramatiku ze základní školy, že těžko porozumí nějakému přírodnímu léčitelství, základům medicíny, natož magickým formulím, praktikám a poučkám. A troufám si říct, že většina těch kartářek a rádoby šamanek nemá snad ani základní vzdělání a když, tak stěží prošly nějakým učnákem. Pokud má daná osoba alespoň střední školu, můžete předpokládat, že má alespoň průměrnou inteligenci a dokáže si dané věci alespoň nastudovat a snad i pochopit, což je podstatou středních škol.

   Proč zde píši o vzdělání? Není snad pravda, že když má člověk schopnosti, tak dokáže dosáhnout leccos i bez střední školy? Ano a ne. Někdy si zapněte nějakou TV věštírnu, to je cirkus a komedie, na kterou by byl pyšný i Jára Cimrmann nebo Lous de Funes.  Vzpomínám, když mi někdo z mých klientů poslal odkaz na video jakési Jolandy z TV věštírny. To byl tak kulturní zážitek, že jsem strávil týden v záchvatu smíchu a nevěděl jsem zda se smát nebo křičet zlostí nad tou entitou, která se nedala ani přirovnat k lidské osobě hehehe.

  Vzdělání je jedna věc a moudrost druhá. A je také pravda, že vysoká škola není patent na rozum, že je mnoho moudrých lidí i bez vzdělání. Ale ti moudří lidé k té moudrosti museli nějak dojít a zpravidla jsou to starší lidé, co si už leccos prožili. Ale když nedokážete projít ani základní školu, tak, a to se na mě nezlobte, nemůžete nikomu radit do života v ničem, pokud se týká problémů spojených s kartami, věštěním apod.

    A proto zde píši a doporučuji začít číst o historii, o slavných lidech, šamanech a lidech s výjimečnými schopnostmi. A jak už jsem psal, všichni museli projít odmalička vzděláním, výukou, zasvěcením. To bylo vždy pravidlo a záruka, že dotyčný dokáže pak pomáhat, má schopnosti a umí. V porovnání s tím jě 99 procent současných kartářek jen samozvané osoby, které si na něco hrají, které buď lžou, nebo se záměrně stylizují do role, které ani nerozumí, jen si někde něco přečetly a ještě svým bludům věří. A to je obrovská tragédie. Proč? Protože ke kartářce člověk určitě nepůjde s nějakou prkotinou. Zpravidla jde ke kartářce člověk, který už má velké problémy, které nedokáže zvládnout sám, nedokáže si najít informace a rady a nezná nikoho, kdo by poradil, zkrátka, když už neví kudy kam. A v takových případech a s tak velkými problémy chcete chodit k nějaké samozvané kartářce, která nedokázala udělat ani střední školu a nemá ani zkušenosti ani moudrost, už podle projevu?

 

  Všechny ty ezoterické kecy jsou jen zástěrka proto, aby zakryly svou nevědomost a blbost a lži. To je velmi podstatné. A tak se ptám, kde jsou dnes nějací moudří učitelé tak jako kdysi ve staré Číně, Indii apod.? Místo nich zde máme moderní šamanky, které nosí kostěné brýle, mají plnou hubu keců o feminismu a nemají ani základní znalosti o činnosti lidského těla, o fyzice ze základní školy, o chemii, a hlavně že pak vykládají všude své bláboly, jak je zlato magické a jak léčí, jak se dá gravitace ošálit magickými praktikami a za pomocí bylin.

Ale jak už jsem uvedl, netvrdím, že jsou všechny takové a psal jsem v předchozích dílech seriálu, že mám velkou úctu k lidem, co mají schopnosti.

 

Magické rituály

  A tím se dostáváme k magickým rituálům. To je kapitola sama o sobě tak závažná a hluboká, že to vyžaduje minimálně!! Střední školu, pokud se tomu člověk chce věnovat. Kdysi sice babky kořenářky neměly ani základní školu, ale opět se učili přírodní medicínu, bylinky a další věci od někoho jiného po dlouhé roky a opět zpravidla odmalička.

 

     Znovu se opakuji, že historie a studium je velmi fascinující a je v tomto studiu obrovská hloubka, poznání humanita a lásky a moudrosti. Historie je plná výjimečných lidí a výjimečných schopností. Dokonce i ta současná historie.  Odkazuji Vás tímto, aby jste alespoň trochu nahlédli do některých knih co napsal Edgar Cayce, kterému se říkalo „spící prorok“. Pamatuji na jeden rozhovor člověka, který ho zažil osobně a vyprávěl mi, jak mu diagnostikoval nemoc a napsal mu na papírek recept, aby s tím zašel do lékárny. Lékárník se tehdy divil, že takový recept ještě neviděl a vyptával se, kdo to napsal, takové přesné složení minerálů, chemikálií a bylinek. To bylo ještě za staré doby, kdy se dalo v lékárnách sehnat leccos i bez předpisu. Edgar Cayce má dnes v USA celou knihovnu, myslím tím budovy, kde je stovky knih s jeho diagnózami a studují to farmaceutické a výzkumné týmy.

   Vzpomínám i na své učitele z Asie, i na čínské léčitele a učitele kung fu, které jsem potkal v Americe, na jejich znalosti a diagnostiky. Všichni to byli vzdělaní lidé a většina z nich měla také rituály, nejen ty rituály z budhismu, bojového umění, ale znala i magické rituály.

   

 

Ke všemu je potřeba mozek

    Je mnoho rituálů, které se dají udělat o samotě a které jsou pospané v knihách. Zpravidla jsou popsány v některých knihách o přírodní magii apod. Je mnoho magických rituálů. Jsou rituály na lásku, proti duchům, na štěstí, na přivolání lásky atd. atd. Každý národ a každá kultura má nějaké takové rituály a liší se navzájem. Zpravidla vycházejí z jejich tradiční kultury a opět z tradiční lidové moudrosti odpozorované po staletí a tisíciletí, odzkoušené a odpraktikované za celá lidská pokolení.

   Problém dnešní doby je stejný jako s těmi kartářkami. Stejně jako ony, kdy si něco přečtou a hned si myslí, že tomu rozumí, nepotřebují vzdělání, pochopit problematiku a praxi, tak stejně je tomu i v dnešní době s rituály a informacemi. Někdo si něco někde přete, aniž by to pochopil a hned napíše knihu o magii, a nebo článek o magických rituálech a přidá si k tomu mraky svých bludů a výmyslů, že nakonec z toho vyleze paskvil. V tomto měly výhodu staré tibetské a čínské školy, kde učili doslova nazpaměť celé texty, recepty. Možná právě proto, aby si k tomu někdo nepřidával své bludy.

 

  A to je také důvod, proč některé věci nefungují. Buď proto, že to někdo záměrně upravil a přidal si své výplody fantazie, anebo z jiných důvodů. A o těch jiných důvodech nyní hodlám psát a týká se to i vzdělání a chápání.

   

 

                       

 

 

 Moderní magie?

  Jsem v tomto oboru velký realista, a když něco nevím, vždy říkám, že nemám dostatek informací. Pokud za mnou někdo přijde, že má problém s duchy, vždy je potřeba se ptát a zjistit. Nemusí to být zrovna duch, co klient vidí, může to být slepá skvrna v oku, kdy člověk vidí to, co nemá. Může to být i únava, může to být velká fantazie, může to být spousta jiných věcí. A k tomu potřebuje člověk znalosti, vědomosti, vzdělání, a zkušenosti a nepomůže vám ani nějaký dar, jak se většina kartářek vychloubá, že ví. Kdyby měly takový dar, tak by dávno byly jinde a byly na tom jinak.

   Napadá mě k tomu jeden velmi pěkný vtip o slavných kartářkách ..“ Představte si, přišel jsem za věštkyní, zazvonil a ona nevěděla ani kdo jsem ani co po ní chci..“  hehehehe

 Právě proto se nepovažuji za věštce. A ani nechci být věštcem. Ale to neznamená, že člověk nemá žádné schopnosti. Jde spíše o to jak a kdy a za jakých okolností je používá. Rozhodně k tomu nepotřebuji žádné divadýlko, jak dělají ony kartářky, že všude mají svíčky a magické symboly, jsou ověšené cetkami jak na arabském trhu. Mám za to, že když člověk umí tak umí za každých okolností a nepotřebuje k tomu kulisy a trapné divadlo. Naopak si musím dávat pozor na to, co říkám, protože mi pak někdo za čas vždy řekne – Hele tys to věděl a říkal tehdy.“, a to je to, co nechci.

     Ve své podstatě může být magie cokoli, nebo spíše mnoho věcí. Magie je už to, když si dokážete sednout k ranní kávě a vychutnat si jí. Magie je i sexuální styk a nebo láska.

  Existuje spousta jednoduchých rituálů. Co se člověk může naučit. Proč ale nefungují vždy a pro každého? Protože každý člověk to dělá jinak a protože každý to řeší jinak, myslí jinak. A protože je to jako s rádiem, také je potřeba se umět naladit a to už není jednoduché, k tomu je potřeba umět se sebou pracovat. K tomu je také potřeba porozumět tomu co děláme.

 

Jednoduché rituály

Existují jednoduché rituály zaměřené na širokou škálu věcí. Jsou rituály na lásku, přátelství, úspěch atd., atd. Mnoho z nich najdete na internetu, nebo v knihách, mnoho z nich je uvedeno i v knihách o magii. Výsledek ale záleží právě na tom, jak pochopíme rituál a jak se dokážeme naladit. A to je přesně důvod, proč někomu rituály nefungují, řekl bych, že většině nefungují. Mnoho lidí si myslí, že stačí zapálit svíčku, dát někam bylinku a abrakadabra výsledek je zaručený. To je obrovský omyl, nic není jen tak. Kdyby to tak fungovalo, tak by každý měl všechno, lidé by si jednoduše přáli miliony a měli by je hned. Nebo by si několik lidí přálo tu samou ženu a už je tu zaděláno na problém. Právě toto je potřeba pochopit.

   Nelze mít to, co nám nepatří a když, tak jen na omezený čas. Každý z nás máme nějakou karmu, něco, co zde musíme splnit, vykonat, i to dobré i to zlé, co si prožít, abychom pochopili, to, co jsme provedli v minulých životech, a nebo v těch současných. Zákon karmy je stále platný, ale není to tak jednoduché. Chci tím říci, že ne vše a ne každý rituál se nám splní. Už právě z důvodu karmy.

    Důležitým faktorem je i ten princip rádia, kdy se umíme na něco naladit a tady už je to složitější. Ne každý se dokáže naladit na rituál a na to, co dělá. To, že se někdo koncentruje na svíčku, neznamená, že vykonává rituál a to, že se někdo soustředí a koncentruje plně na to co, co dělá u rituálu, neznamená, že to dělá správně.

  Mnoho těch jednoduchých rituálů si člověk může zkusit udělat sám. Pokud se mu to splní, tak si daná osoba může říci, že na to šla správně. Většina lidí se ale nedostane k úspěchu a rituál nefunguje právě z výše popsaných důvodů. Mnoho lidí si také mylně myslí, že stačí zajít za někým, kdo to umí a on se o vše postará, že udělá rituál za danou osobu. To už je ale složitější a je to součástí složitějších rituálů, kdy není potřeba daného klienta.

 

 

                                                                               

 

 

 

Rituály dělám pouze ve výjimečných případech

  Většině lidí odpovídám na otázku, zda jim udělám nějaký rituál, že to dělám jen v nejnutnějších případech, a pokud se k tomu rozhodnu, tak je finančně nákladné. Rituály dělám jinak a používám jiné metody. Používám především své znalosti z východní filosofie, medicíny. Odmalička jsem měl to štěstí učit se u dobrých učitelů z Asie a projít výukou nejen bojových umění, ale i s ním spojenými technikami. Měl jsem to štěstí a stále mám to štěstí, že potkávám hodně zajímavé a výjimečné lidi. Především z doby, kdy jsem žil v USA, jsem potkal hodně zajímavé lidi a hodně se od nich naučil. Dlouhé roky jsem učil bojová umění a dělal spoustu aktivit spojených s lektorstvím, meditací, jógou, tai chi, cchi kung apod. Dalo by se říci, že to stačí k tomu, abych mohl provézt rituál pro někoho, kdo to potřebuje a že k tomu mám dostatek praxe i znalostí a vzdělání. Ale to mi nestačí. Proč?

   Ono totiž nestačí, že člověk umí provádět rituály, že ovládá techniky a má k tomu i kvality apod. Jednoho dne by u vás mohla zazvonit paní, která chce rituál na přivolání expřítele, aby se k sobě vrátili. Vy v dobré víře, že tím pomůžete oběma, rituál provedete, a pak se za čas dozvíte, že ten expřítel už měl jinou rodinu a vy jste způsobili rozpad jedné rodiny, nešťastnou manželku a dítě. Proto je potřeba nejprve vědět, zda má rituál smysl a zda je dobré ho vůbec udělat, aby vše bylo v rovnováze.

    Vše je zneužitelné, nebo spíše většina věcí, a tak se nejprve snažím o to, aby rituál byl v rovnováze, aby to nenarušovalo rovnováhu, tak jak mě to učili učitelé z Asie a tak jak mě to učili někteří šamani v době, kdy jsem žil v USA.  Proto nejprve dělám hodinové sezení s numerologií a výkladem karet, kdy se ukáže, o co jde a jaká je situace. Většina lidí rituály nepotřebuje, protože už to první sezení s numerologií a výkladem hodně napoví jak dál postupovat a to je to, co je potřeba. Během té hodiny stejně občas poznamenám některé věci o výzkumech, a jak věci fungují, co vylepšit a co se dá dělat. A právě otázka výzkumů a nových poznatků mě vedla dál ke studiu a je to obrovsky fascinující cesta, pochopení, poznání a vývoje.

 

  Složitější rituály

Jsou situace, kdy to není tak jednoduché, tak jak jsem psal na začátku tohoto dílu ve dvou uvedených příklad s paní, co měla problémy s duchy a další klientkou. Jsou situace, kdy si lidé neumí pomoci sami a kdy je potřeba zásah odborníka. Ano záměrně píšu „odborníka“, protože když máte problémy s autem, tak ho také nepůjdete spravit k uklízečce. Bohužel se ale dnes mnoho kartářek staví do role odbornic, na čarodějnictví, na šamanismus, na magii, na rituály apod., a pak najdete, že nemají ani tu střední školu a jejich slovní a vyjadřovací schopnosti jsou na úrovni 7 třídy základní školy, mají plnou hubu keců o magii, o andělech, ezoterice. A právě proto jsem psal, že ke všemu je potřeba mozek a vzdělání. Právě proto jsem psal, že v celé lidské historii šamani, učitelé a jiní, prošli celoživotním tréninkem, výukou a přípravou, zpravidla od dalšího Mistra, šamana, nebo učitele. Všichni tito lidé měli hluboké znalosti nejen, co se týká magie, ale i filosofie, medicíny a dalších oborů. V porovnání s nimi jsou dnešní šamanky jen herečky, kteří plácají něco, čemu ani nerozumí a ještě svým bludům věří.

    V onom prvním případě, kdy měla ona paní problémy s duchy, a parapsychologickými fenomény je potřeba se ptát na mnoho věcí a jsou potřeba už hlubší znalosti. Pokud někdo znalosti nemá, tak si vezme od klientky 10 – 15 tisíc za rituál, kartářka si mne ruce, jak vydělala a klientka pak trpí dál. Zapomnělo se tu totiž na nejdůležitější věc a tou je odpovědnost.

   Odpovědnost je zásadní klíčové slovo, protože bez ní to nelze provozovat, odpovědnost je nutné mít z toho důvodu, že lidé čekají naši pomoc a ve chvíli, kdy přistoupíme na to, že pomůžeme, měli by jsme být schopní opravdu pomoci. A pokud nejsme schopni pomoci, tak rovnou toho člověka odmítnu. A opět mi neskutečně mnoho lidí vykládá hrůzostrašné a komické příběhy kartářek a jejich čachry. Zkrátka tyto dámy už se neptají, zda vůbec dokážou pomoci a myslí si, že mají patent na rozum a vyřešit úplně vše a k tomu jim pomáhají jejich kecy a lži o magii, o andělech apod. Paní, co měla zlomenou kyčel, mi pak vykládá, jak jí kartářka vykládala andělské karty a prosila nějakého anděla s vymyšleným jménem, aby ji kosti dobře srostly. To už nesouvisí s podvodem, ale přímo s debilitou oné kartářky.

 

   Nikdo není dokonalý, nikdo neví vše, a proto každému říkám, že nevím vše, mohu se mýlit, ale hlavně pokud vím, že s některými problémy neumí a nemohu pomoci, tak prostě narovinu řeknu, že ne. A to je právě ta otázka svědomí a odpovědnosti. Ta odpovědnost by měla člověka také NUTIT ke studiu.

  A znovu se dostáváme k tomu, že ke všemu je potřeba mozek. A zároveň se dostáváme k velmi fascinujícímu poli poznání, jako je studium historie, výzkumy apod.  Studoval jsem veterinární medicínu a mám proto zhruba přehled o medicíně, ale hlavně odmalička se zajímám o vědu, o výzkumy a stále se něco učím. Stále něco překládám a díky tomu, co umím a kde a jak jsem žil, jsem potkal mraky zajímavých a výjimečných lidí, jak už jsem se zmínil a to mi přineslo kontakty. Ty kontakty jsou důležité, že mohu číst věci, které se ještě nedostaly na veřejnost, a které se možná nikdy nedostanou na veřejnost z oblasti výzkumů apod. Ne vše je pro obyčejné lidi, protože vše je zneužitelné. Pamatujete na nádherný český film od Karla Čapka- Krakatit, kde inženýr z obyčejného pudru udělal bombu? A tak je to se vším, zatím nejsme na takové úrovni, aby měl každý odpovědnost a svědomí, a už jen to, jak se nyní šíří terorismus a islámská hrozba a další deviace a úchylky je potřeba, aby některé věci byly prostým lidem utajené. Tak to ale fungovalo celou lidskou historii, protože zasvěcení nesměli říkat to, co by mohlo být lehce zneužito. A to platí i o rituálech, které by někdo mohl zneužít proti někomu a týkalo by se to například už i černé magie.

 

                                                                            

 

 

    Na složitější rituály je potřeba mnohem víc, než rituální potřeby a znalosti a týká se to také úspěšnosti. Pokud se někdo ptá, jaká je úspěšnost, vždy odpovídám, že to je 50 na 50, tedy půl na půl, protože je to stejné jako v životě, kdy záleží na nás, jak se bude odvíjet, podle toho, co pro to uděláme a jak to uděláme. Ale to není celé a právě proto se zajímám o výzkumy.

 

   Svět je mnohem lepší, mnohem hlubší a fascinující, než si myslíme

 

  Naše poznání je nedokonalé. Když jsme mladí, myslíme si, že víme hodně a čím jsme starší, tím přicházíme na tu malou moudrost o omylnosti našich myšlenek a poznání a učíme se. Prostor, který vnímáme, odráží to, jaký je člověk uvnitř, jak myslí, jak jedná a zároveň to souvisí s tím, jak byl vychováván a co mu bylo vtloukáno do hlavy. Pak tedy to, co vnímáme je odrazem našich myšlenek a našeho vlastního bytí, a ačkoli jsou zde platné zákonitosti, jako třeba činnost mikrovlnky, nebo pračky apod., tak ten celkový obraz světa závisí na našem osobním poznání.

   Proto mi nestačí a nikdy nebude stačit to, co vím a neustále se budu ptát a učit dál, tak to alespoň cítím já a tak to budu dělat, protože pro mě je poznání klíčem k pochopení a tak by to mělo být asi u každého. Svět už dávno není tím, jak nám ho předkládají a jak nám ho předkládaly už od základní školy. Ukazovali nám naše jeskynní prapředky jako jeskyní primitivní bytosti, které jen malovaly na stěny, lovily a snad se jen válely u ohně. Ale pravda je taková, že v době, kdy jsme měli být tak primitivní, tak jsme postavili pyramidy po celém světě, pyramidy v Jižní Americe a různé megalitické stavby a mnoha tisícovými kamennými bloky a dodnes nikdo neví, jak se nám to podařilo.

  Nikdo Vám ani nevysvětlí, odkud se vzaly naše znalosti o astrologii a astronomii, o planetách a čakrách a akupunktuře. Na tomto poli bylo provedeno mnoho výzkumů a desítky let se mnohé ví, ale lidé se nezajímají. Mnoho desítek let se ví, že zde nejsme jedinou inteligentní rasou a že se tu kdysi pohybovaly i gigantičtí lidé s výškou přes 2 i přes 5 metrů. Už desítky let víme, že záležitost mimozemských ras a mimozemských únosů a setkání s mimozemskými rasami, není jen záležitostí 20 století, ale že to probíhá po celou lidskou historii. A tak nacházíme jeskynní malby, historické záznamy a výjimečných bytostech, kosterní pozůstatky podivných humanoidních tvorů. Historie je plná záznamů o výjimečných věcech, lidech, událostech. To, co kdysi považovali za anděla, byla ve většina případech mimozemská bytost, jen tehdy toto slovo nejen, že neznali, ale celkově byla jejich vzdělanost na jiné úrovni. Tím ale neříkám, že byli hloupější, spíše to bylo naopak.

     A právě moderní a především alternativní věda a medicína a další obory dnes prokazují moudrost a pravdy našich prapředků, starých Mistrů a vědomostí. A tak moderní výzkumy o činnosti mozku potvrzují to, co říkají nejmodernější výzkumy o biomagnetismu a elektromagnetickém poli živých organismů a koresponduje to s tím, co tvrdili kdysi ve staré éře období starého Egypta a zároveň to potvrzuje starobylé učení Tibetských a čínských léčitelů a filosofů. To je obrovské poznání a nekonečná studnice moudrosti a pochopení. Pochopení nejen toho, jak se věci dějí, ale i o naší vlastní historii, odkud jsme přišli, jak například funguje hypnóza a telepatie, jak je programován mozek a jak věci fungují jinak než na mechanistickém Newtonovském modelu našeho světa.

    Tyto všechny záležitosti mě stále zajímají a nikdy mě nepřestane fascinovat ta hloubka dějů a událostí a člověka to vede k moudrosti a poznání. Ale zároveň ho to musí také naučit umět odlišit lži od pravdy. To, co kdysi považovali za andělské bytosti, byly ve většině případů bytosti jiné než andělské. To, co někdo považuje za ducha, může být také poltergeist, který má své zákonitosti a pravidla a okolnosti. Proto rozhodně varuji před pochybnými osobami, které melou jen o andělech, neustále všude vystavují fotky andělů a sami se stylizují do role anděla, jak kdyby měly spasit celý svět, ale ve skutečnosti zas jen jsou otroky svých bludů a nejsou schopni ani odlišit, co je anděl, co je multidimenzionální bytost, co je duch a poltergeist atd atd. Právě k tomu je potřeba mozek, znalosti, vzdělání a právě toto se učili ti staří šamani a učitelé v klášterech a v kmenech.

     Současná věda je na úrovni, o které se mnohým ani nesnilo, a tak dokážeme reprodukovat většinu našich orgánů, dokážeme programovat lidskou DNA různými metodami a léčit nemoci nejen léky a chemickými paskvily. Dokážeme programovat lidských mozek tak, aby udělal mnohem lepší pokrok, a dokážeme už i nastolovat informační toky a procesy v mozku tak, aby to měnilo realitu a zároveň i naší budoucnost. Toto studium je velmi fascinující, protože to potvrzuje platnost a účinnost některý starých, především asijských a šamanských rituálů a vysvětluje to právě to, jak se to má a nemá dělat a co bude a nebude fungovat. A přesně na toto se zaměřuji, abych věděl, abych se vzdělával, abych rozuměl a abych pak předal něco z toho těm, co jsou schopni rozumět a použít a ne zneužít.

 

 

                                                                                 

 

 

    Mnoho moderních technik z vědy a výzkumu dokážou ovlivňovat DNA, opravovat jí a vylepšovat a opět podobné praktiky najdeme v asijských praktikách magických rituálů.

 Netroufám si tvrdit, že bude nějaký rituál účinný, protože to prostě závisí na pochopení, na součinnosti a na tom, jak a co ten člověk udělá proto, aby se dostavil výsledek. To, co mohu udělat, je, že mu vysvětlím, jak věci fungují a co se zapojuje do procesu, jak to ovlivňuje prostor a čas atd., atd. A to by mělo vést člověka pak k tomu, že pochopí proces a podílí se na něm, nejprve s mou instrukcí a poté sám. Ale na to je potřeba poznat klienta, vědět o jeho situaci, o tom na jaké je úrovni, jak myslí a jedná a jaké má předpoklady a mnoho dalších informací z orientální diagnostiky a dalších oborů, aby to bylo v rovnováze a mělo efekt. Z tohoto důvody jsou rituály velmi finančně nákladně a nejen finančně, především na čas, na přípravu a právě proto to dělám pouze ve výjimečných případech. Je to finančně nákladné i z toho, že je to proces, kdy se někomu otevřou možnosti a sám je pak může využívat v závislosti na tom, jak daleko ve vývoji postoupí a to je k nezaplacení.

    Určitě Vás nyní napadne, zda není jednodušší nějaký  primitivní rituál, co je popsán někde v knize, a nebo zajít za průměrnou kartářkou, třeba se to podaří a vy ušetříte.  Na to si musíte odpovědět sami a zeptejte se také, zda ta daná osoba opravdu ví, co dělá, jestli tomu rozumí, jestli má znalosti, jaké má vzdělání a na to, o čem píšu v tomto dílu.

  Já sám o sobě tvrdím, že vím moc málo a je toho hrozně moc co chci vědět a nikdy vědět nebudu. Ale vzpomínám, když jsem jednou dělal přednášku na toto téma o procesech časoprostoru a bylo v tom i téma magických rituálů. Na přednášce seděla jedna paní ve věku kolem 40 ti let, a když jsem mluvil o tom, o čem píšu nyní, o těch znalostech, vzdělávání se, porozumění a výuce, najednou se ta paní zeptala a namítla, že dar schopnosti věštit nepotřebuje žádné vzdělání. Prostě jsem na to odpověděl, že s tím nelze souhlasit, protože celá lidská historie je o pokroku, učení se a vzdělávání. A to tu dámu trochu popudilo a začala se chlubit, že vykládá karty přes 40 let, že má schopnosti věštit od babičky a nepotřebuje se učit nic, protože to vyšší vědomí a andělé jí pošlou všechny informace, které potřebuje.  Koukal jsem na ní tehdy a nevěděl, zda se smát, zda jen žertuje, a nebo zda je to spíš k pláči. Ale pár lidí na té přednášce se jí zeptalo, když tedy dostává všechny informace, proč přišla na přednášku, a pokud má takové schopnosti, že musela vědět, že se tam, ztrapní názorem, že se nepotřebuje nic učit. Kdosi se jí dokonce zeptal, pokud má takové schopnosti a ovládá dokonale rituály, proč nežije někde na Floridě a proč má akné. Tato dáma se naštvala a odešla. Některým lidem prostě není pomoci. A některým lidem prostě není dáno leccos pochopit.

 

  Když jsem ještě žil ve spojených státech, byl jsem pozván na večírek jedné známé skupiny okultistů, parapsychologů, věštců a dalších zajímavých lidí, protože jsem pro tuto společnost dělal numerologické rozbory lidí, tak mě jako zaměstnance pozvali. V jednu chvíli se tam na mě pověsila nějaká starší dáma.  Nasunula se mezi mé přátele a začala, že mám skvělé jméno a pověst jako věštec. Ale přerušil jsem jí s otázkou „Jak se jmenuje“.., a začal jsem se hlasitě smát a všichni kolem to pochopili a propukla salva smíchu. Madam se tam začala vychloubat, jaké má schopnosti a jak dokáže být empatická a jak moc má lidí, že je vyčerpaná a že nestíhá a chtěla tam dělat přednášku o Bohu, jak jeho moc a kosmické vědomí ovládá naše skutky a jak ho ovládat. V tu chvíli se jeden z mých přátel začal pomyslně ťukat na čelo a naznačil, abych šel s ním radši na bar. Tam mi sdělil, že ona dáma nemá žádného partnera a s jejím přístupem snad ani žádný vztah mít nebude HODNĚ MI TO PŘIPOMÍNÁ TY SLAVNÉ HERECKÉ VÝKONY NAŠICH KARTÁŘEK A JEJICH SCHIZOFRENNÍ VÝKONY PŘED OBECENSTVEM.

    Proto jsem skromný a chci být skromný, protože vyjadřuje pochopení, že člověka dělají šťastným i maličkosti, že k tomu nepotřebuje 4 auta a dvě vily, že k tomu nepotřebuje značkové oblečení podle nejnovější mody. Prostě nosím to, co se mi líbí a v čem se cítím dobře, i kdyby to byla 5 let staré, ale cítím se v tom dobře a to je pro mě podstatné. To samé platí v názorech. Nepovažuji se v žádném případě za věštce ani za Mistr a nikdy Mistrem nebudu, protože na to nemám dostatek znalostí, praxe a musel bych to dělat odmalička, každý a celý den a a celý život, tak jako se to dělávalo kdysi. V dnešním světě to lze těžko, a přesto se lze někam dopracovat. Sice jsem měl učitele z Asie, vím leccos o asijské medicíně, filosofii a mnoho dalšího, mám jistě speciální schopnosti, ale to ze mě nedělá věštce a to mi rozhodně nedává patent na rozum ani na to ovlivňovat osudy lidí, to musí každý sám. Já jen mohu pootevřít oponu, pootevřít jejich oči a snad jim pomoci začít chápat, rozumět a inspirovat je k tomu se dál učit a zajímat se.

 

 

                                                                           

 

 

  To se týká i rituálů. Ani já nemohu říci, že jim rozumím a znám o nich vše, že vím, jak fungují a co dělat. Vím sice hodně, ale pro mě příliš málo a proto se dál ptám, učím, čtu a poznávám. Přesto ale leccos vím a mnoho věcí jsem se sám učil od učitelů a musel projít tvrdou výukou a výcvikem. Mnoho rituálů jsem byl nucen dělat v rámci výuky a hodně jsem se naučil od těch zajímavých lidí, které jsem potkal. Znám lidi z USA, které jsem potkal a kteří jsou opravdu věštci, a nebo mají výjimečné nadání a schopnosti, které já nemám. Já se za věštce nepovažuji. Ta skromnost a odpovědnost a úcta k těmto věcem mi ale pomohla k tomu, že jsem se dokázal hodiny s těmito lidmi bavit na fascinující témata, že jsme si měli co říci a byly to vždy hluboké a přínosné diskuze a debaty, a srovnávání co se oni učili, jaké jsou výzkumy … Tito lidé mě seznámili s jinými zajímavými lidmi a díky tomu jsem potkal i několik skutečných amerických šamanů jako byl Learning Free, o kterém jsem psal v jiném článku a díle a nebo mnoho dalších zajímavých lidí a učitelů, od kterých jsem se hodně naučil a pochopil.

   Jen si tak říkám, že je škoda, že takových lidí není více. Mám štěstí, že takové lidi potkávám i u nás, jsou na počátku, cítí potenciál a nevědí přesně co dál, a jsem vděčný, že jim mohu pomoci a pootevřít jim oči a obzory a trochu je nasměrovat. A vždy jim říkám to, co píšu v tomto díle, jak je život nádherný a fascinující, když ho umíme vidět takový jaký je, a vnímat to, co věda popírá a co jiná věda už dávno dokázala, vnímat ty souvislosti. A k tomu nám pomáhá právě učení, vzdělávání se. Koneckonců žijeme v 21 století. Jisté obory vědy opravdu jsou už ve 21 století, jisté obory jsou už mnohem dál a to ve století 22 tém, ale bohužel potkávám i mraky lidí, kteří mají myšlení na úrovni doby kamenné, ačkoli jsou ověšení drahými značkovými oblečky, tváří se jak prezidenti vesmíru a…

Ale ani vysoká škola není patent na rozum, znáte jistě mnoho inženýrů a doktorů a sami se ptáte, jak tento člověk mohl vůbec vystudovat. Ale vždy tvrdím, že na vysoké škole se alespoň naučíte a poznáte, co to je standart a vzdělání a nějaká „úroveň“. I v tomto jsem měl obrovské štěstí, že za mých let na veterinární fakultě bylo pár výborných osobností z řad profesorů a to by měli dnešní lidé poznat a pochopit a naučit se, místo sledování tupých, nicneříkajících TV sitkomů. Ale stačí, když se začtete do životopisů výjimečných lidí a jistě pochopíte, o čem mluvím a o čem nyní píšu a jak to myslím.

  Magické rituály fungují, ale je k tomu potřeba to, co zde popisuji a ty instrukce od někoho, kdo splňuje a má to, co je k rituálům třeba a co je třeba k tomu danému člověku pomoci, i kdyby to znamenalo, že rituál dělat nebudete.

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno Středa, 25 Květen 2016 20:58