Doporučení, připravte se, nedělejte paniku, ale buďme připraveni.
Napsal uživatel Petr Kulík   
Středa, 11 Březen 2020 21:51

 

 

Doporučení, připravte se, nedělejte paniku,

ale buďme připraveni.

 

Opravdu nevěřím české vládě, že dělá maximum pro zastavení šíření koronaviru. Předpovídal jsem už 31. 12 2019, že se budou muset zavírat hranice a že by si lidé měli ohlídat své domovy a udělat zásoby jídla apod. Už od konce února jsem psal několik článků ohledně nebezpečí koronaviru. Od začátku nám lžou, že se  o nic nejedná, žádnou paniku, že není třeba nakupovat zásoby. Už před několika týdny, kdy to začalo v Itálii se mělo přistoupit k uzavření hranic. Vláda stále vykřikuje jak jsou v Evropě nejlepší a první a tvrdí a jak to mají pod kontrolou.

Bohužel to u nás nedopadne dobře, lidé jsou nezodpovědní, většina, co se vrátila z Itálie není vůbec v karanténě, nejsou roušky a dezinfekce pro polovinu zdr. personálu, atd atd.

Tom Hanks a Rita Hanks jsou nakaženi koronavirem – když přijeli do Austrálie

Donald Trump zakázal všechny lety z Evropy do USA na 30 dní, kromě Velké Británie.

Proto radím – udělejte si zásoby potravin cca na měsíc, nespoléhejte se na média a lži, že u nás to máme pod kontrolou. Nečtěte a vyhýbejte se nepodloženým zprávám co pomáhá na koronavirus, co si podvodníci vymýšlejí na internetu a hlavně nenaleťte nějakým kartářkám. Situace už je opravdu velmi vážná a je potřeba už zvolit krizové systémy přežití a zabezpečení. Zatím radím v období jednoho měsíce, pokud se to do tří týdnů nezlepší, tak je potřeba zvolit další postupy.  Naše vláda, estébák Bureš se neustále naparuje jak jsou první a hodně přísní, ale opak je pravdou, měli měsíc na to se připravit a jen lhali, že o nic nejde apod. Dělají jen poloviční opatření a jde jim hlavně o jejich zisky a koryta!!

Jak to že není speciální web v ČR pro koronavirus ??!! Jak to že se dozvídáme útržkovitě o nových nakažených jen z TV a z nějakého prohlášení?!! Proč na to není jednotná systém ?!! Protože odpovědné osoby zase lžou a nechtějí aby se vše vědělo, asi aby se nevyvolávala panika !! Ale paniku vyvolává hlavně neinformovanost a nesystémovost a zmatkovité rozhodnuté zavřít a omezit něco a něco ne !!!

Proto očekávám, že na konci týdne tu budou už stovky nakažených, předpokládám stav kolem 560 lidí a to už nebude možno trasovat nákazu a nakažené

Už jsem psal v předchozím článku , že musí existovat ze zákona katastrofický plán pro různé situace a naše vláda nás přesvědčila, že žádný takový plán nemá!!!!! A vaří z vody a vymýšlí to, co už bylo dávno vymyšleno a mělo být dávno připraveno!! Civilní obrana a ochrana se zničila, vykradla apod !!

 

 

 

 

 

My starší si pamatujeme jak, jsme ve škole nacvičovali pochodové cvičení s platovými pytlíky na nohou a rukách, my starší o tom lecos víme a proto to bereme vážně. Mladí, kteří vyrůstali na sci fi a hororech přihřátých naondulovaných náctiletých upírech neví vůbec nic a zlehčují to.

Co je nutné v tuto chvíli?

  1. Zásoba potravin minim na jeden měsíc – trvanlivé potraviny, masové konzervy, konzervované ovoce a zeleninu, instantní polévky, které není nutné dlouho vařit, zásoby pitné vody – balené.  Nakupte si nějaké sladkosti, čokoládu s vysokým obsahem kakaa, tak na měsíc, to pomůže při stresu. Mějte doma minimálně 5 litrů nějakého silného alkoholu, nejen pro dezinfekci. Zásoba toaletního papíru. Mějte doma alespoň 10 kilo mouky – z ní si uděláte domácí housky, pečivo, v max nouzi se dají udělat placky z mouky. Zásoby oleje na měsíc. Mýdlo a zásoba hygieny na měsíc. Je jasné, že konzervované potraviny nejsou dobré pro naše zdraví, ale pomůžou přežít
  2. Nakupte si cca 5 sklenic kysaného, sterilovaného zelí a sterilovaných okurek. Kysané zelí NENÍ lék na koronavirus, ale pomůže při nedostatku vitamínů – nejlepší je čerstvá zelenina a ovoce, ale může dojít k nedostatku
  3. Voda je nejdůležitější, bez ní si neuvaříte, neumyjete a bez vody nevydržíte dlouho. Nakupovat průběžně, nečekám že na začátku bude vše vykoupené, ale pokud bude situace eskalovat více jak měsíc , tak by mohly být problémy se zásobováním. Proto mějte zásoby vody tak na měsíc a po 3 týdnech, pokud se bude nákaza stále šířit, může dojít k omezování, i pracovníků v obchodech apod. V případě masové rozšíření, může dojít ke „stavu nouze a vycházení na ulici jako v Itálii a Číně a hodně obchodů i s potravinami bude zavřené. Lidé nebudou chtít riskovat nákazu a radši zavřou obchod, hospodu, večerku.
  4. V případě krize se bude doufejme doručovat a potraviny a voda snad budou doručovat hasiči apod., ale vždy je někde někdo, kdo je hodně starý, opuštěný, kdo si domů nedotáhne zásoby potravin. Ale pokud to bude trvat déle, může někdo zkolabovat doma bez povšimnutí společnosti, staré babičky, dědečkové apod. Buďme všímaví a pokud máte v domě nebo v okolí někoho takového, buďte s ním v kontaktu zda něco nepotřebuje, zda má co jíst, nemá zdravotní problémy, pokud ano, kontaktujte lékaře, nebo někoho, kdo jim zajistí vše potřebné. Tihle staří opuštění lidé nevyjdou ven a nebudou nikomu brečet na rameni, někteří nemají mobilní telefony a nemají ani dost peněz na léky, natož na jídlo. Můžete jim pomoci i z Vašich zásob. Je hodně starých lidí, co se stydí za to že žijí na dně a radši jsou zalezlí doma v chudobě.  Postarejme se o ně.
  5. Pokud máte zdravotní problémy, mějte zásobu léků alespoň na měsíc, pokud se situace do měsíce nezlepší, mějte zásobu, domluvte se se svým lékařem, zjistěte si kdo vám vypíše recept a doručí domů léky, pokud jste nemohoucí. Hygienici jsou už dnes přetížení.
  6. Jer důležité mít doma sypký VITAMÍN C !!! O tomto chystám speciální článek.
  7. Nečekám žádné obrovské katastrofické scénáře, ale kdykoli může dojít k výpadku nějakých služeb, výpadku dodávky tepla nebo vody ale to by nemělo trvat děle než den, pár dní. Elektřina by měla být většinou v provozu, proto ty instantní potraviny a polévky.
  8. Vláda tvrdí, že chce aby lidé pracovali, ale sama sobecká prolhaná vláda zaleze a už teď zrušila své poslanecké aktivity. Aby bylo zajištěno, že stát bude fungovat, tak potřebujeme řidiče, prodavače potravin, lékárníky, doktory, potřebujeme lidi, co zajištují vodu, plyn, elektřinu a základní potřeby, buďme k nim shovívaví a podpořme je, buďme k nim a k sobě slušní,
  9. Hodně věcí, co vláda dosud nařídila je dobré, ale bohužel už moc pozdě, nakažených bude hodně a lidé budou umírat, ne masově, ale  úmrtí se nevyhneme. Ta nařízení jsou platná, proto dodržujme odstup od lidí a vyhýbejte se masovým akcím, sežeňte si pokud možno alespoň roušku, pokud nebude tak noste alespoň nějaký hedvábný šátek přes ústa, i když je to minimální ochrana, ale lepší než žádná. A dodržujme konečně základní hygienické předpisy jako chrchlat, kašlat otevřeně bez zakrytí úst. Nesouhlasím s tím idiotským nápadem kašlat do rukávu nebo lokte, protože tím se nezabrání vystřelení viru do prostoru, naopak. Kašlete spíše do papírového kapesníku a ihned vyhoďte!!!
  10. Už jsem psal v článcích, že se potvrdilo, že nákaza se vrací i po vyléčení, že vyléčení se mohou nakazit znovu a průběh může být ještě horší.
  11. Buďte elektronicky v kontaktu s příbuznými, staršími rodinnými příslušníky a pomáhejme si.
  12. Není potřeba vykupovat obchody, proto píšu že je potřeba potraviny apod nejméně na měsíc, stejně si hodně lidí dělá nákupy na týden nebo měsíc v supermarketech. A pokud se do 3 týdnů až do měsíce situace nezlepší, tak si udělat další zásoby. Ale mějte doma vždy zásoby na měsíc.
  13. V případě vyhlášení nouzového stavu a zákaz vycházení, buďme KAŽDÝ DEN ve spojení se starými lidmi, kteří by se mohli stát terčem zlodějů. Zabečte si své obchody, které zavřete, opět se stanou terčem zlodějů. Policie neuhlídá vše.
  14. Sledujte TV a vývoj situace, ale není dobré upínat se celý den na zprávy, to není ok v krizových situací celý den sledovat zprávy, prostě často přepněte na zprávy, zda se něco neděje, ale dívejte se na pěkné dokumenty filmy, snažte se být v pohodě, ale připraveni, kdyby se něco dělo. Nepanikařit, Doma jste relativně v bezpečí.
  15. Dbejte, aby jste měli nabitý mobil, powerbanky. V případě něčeho velmi vážného může vláda informovat občany na mobil. Bohužel u nás nejsme tak daleko abychom dbali na staré chudé lidi a v případě nebezpeční není ani žádný systém jak informovat staré opuštěné lidi, není schéma spolupráce s mobilními operátory, aby informovali tyto staré, někteří mobily nemají, a není ani schéma a předpoklad, že by jim někdo volal a informoval je třeba na pevnou linku. Mobil je potřeba i pro informovanost, přivolat si lékařskou pomoc atd atd.
  16. Zatím neexistuje lék na koronavirus, ale imunitu můžete posílit, proto se zásobte – vitamínem C- sypkým !!!, jak jsem už psal a jak popíšu v samostatném článku. Imunitní systém hodně posiluje i kurkuma, šalvěj, kyselé sterilované a kysané zelí je obrovský benefit pro zdraví. Myslete i na možnosti průjmu, hlavně u malých dětí. Mějte alespoň nějaká analgetika, tedy prášky na bolesti, migrénu apod.
  17. Nyní jde opravdu o zdraví, nemůžeme se spoléhat na 100 procentní spolehlivost zpráv z vlády, protože o koronaviru se ví moc málo a mutuje, typ co je v Evropě je už nový a agresivnější. A proto si opravdu dodržujte odstup od lidí!!! Bohužel vláda stále bude doposlední chvíle nutit lidi chodit do práce, Babiš své zlaté doly na zisky nezavře a potřebuje dovážet materiál a export a import do zahraničí, proto lhal, že nemůže zavřít hranice. Bohužel jde zase jen o peníze a ne o zdraví! Nezavřeli hranice hned a dovolili lidem a cizincům volný pohyb do a ze státu. Proto myslete hlavně na zdraví a bezpečnost. Ze 30 000 lidí, co byli v Itálii jen pouze cca 1500 lidi v karanténě !!!! Vláda není dostatečně tvrdá a nemyslí hlavně na zdraví, ale na své zisky, a hodně věcí neřekne aby nevyvolala paniku. Přesto se neustále chlubí, jak jsou tvrdí a jak jsou první !! Nejsou roušky, dezinfekce, a měli na to více jak měsíc!!!! Teď už to nezastaví a nezpomalí, můžou a musí se snažit, my všichni se musíme snažit to zpomalit, ale bohužel už se to promeškalo.
  18. Proto očekávám, že na konci týdne tu budou už stovky nakažených, předpokládám stav kolem 560 lidí a to už nebude možno trasovat nákazu a nakažené

 

 

Možnosti záplav

 

Nyní je možné, že se objeví lokální záplavy, proto mějte zásoby potravin na vyvýšených místech a cokoli, co by mohlo podlehnout záplavám. Mám obavy, že záplavy budou někde hodně velké, připravte sena tuto možnost, pokud jste v ohrožených oblastech. Při záplavě může dojít k omezení a přerušení dodávky plynu, vody, elektřiny.

 

Choďte všichni do práce - řekne premiér a sněmovna, ta banda parazitů to zabalí a nic se neděje. Hnus.

 

Máme otestováno cca 2400 lidí, takže minimálně 35000 - 40000 lidí tady lítá neotestovaných a bez karantény ?

 

Velmi výstižný komentář :

Petr Dvořák, Ústí nad Labem

Dnes 16:32

Moc nechápu ty počty, čísla se tu hází jako hrách na zeď.Pondělí končilo s počtem 38 a včerejšek s počtem 61.Seznam zprávy celé úterý píšou 21 nakažených za den, dnes dokonce píšou za úterý 25.Dnešní den to samé, včera to končí 61 a celou dobu se mluví, že od rána máme 3 nové případy a na ty 3 další od půlnoci do rána už se jako zapomnělo ? Moc hezký je graf "Vývoj platných domácích karantén v ČR".Něco málo přes 1000 lidí má k 6.3. domácí karanténu.To je hezké, ale psali jste, že se minulý víkend vrátilo cca 20000 lidí.Kde tedy lítá těch zbylých 19000 lidí ??? Tento víkend se mělo vrátit cca 16500 ! Máte taky nějaký graf kolik lidí je z toho v platné karanténě ? Další partička vyrazila v pátek nebo v sobotu a hnedle jela zpátky, taky možná nakažená ? Máme otestováno cca 2400 lidí, takže minimálně 35000 - 40000 lidí tady lítá neotestovaných a bez karantény ? Tak u nás to tedy půjde hodně rychle, to bude mazec !

 

Angela Merkel po noční konzultaci s šéfem německé hygienické správy odpálila bombu, až 58 milionů Němců se může nakazit Coronavirem v důsledku retrocyklace nákazy vyléčených pacientů! Co to proboha je? Německé laboratoře potvrzují, že vyléčení lidé se mohou znovu nakazit Coronavirem, a to mnohem snadněji a s horším průběhem, než lidé po první nákaze! V Číně po vyléčení zemřel mladý muž poté, co se znovu nakazil!

 

 

Dnes ve večerních hodinách Italská vláda ještě více zpřísnila omezení a nařízení. Jen opravdový blázen nebo idiot si může myslet, že u nás nebude mít pandemie koronaviru žádné následky !!


Bohužel se obávám, že jsme promeškali tu prvotní karanténu a kroky, že u nás v ČR bude kulminovat, tedy vrcholu to dojde někdy za měsíc a za 3 měsíce k další krizi s koronavirem. Ale už teď můžeme co nejvíce minimalizovat dopady!!

Koronavirus se šíři až na 7 metrů!! Pozor na to, a inkubační doba může být podle čínských specialistů až měsíc!!!

A nezapomeňte,že koronavirus není žádná chřipka , ale je to duh SARS !!!!!

 

Policie bude mít plné ruce práce a neustálou pohotovost

Další problémy nastanou, protože vláda nemá žádný opravdový krizový plán, pro katastrofy, která má ze zákona být a který tu už dávno před nimi už z dob kdy na školách existovala branná výchova.

Policie a záchranáři a hasiči budou nasazeni a budou zabezpečovat nejen pohyb osob, ale i krádeže a ty se budou množit. Hodně obchodů se zavře a dojde k rabování, proto je nutné aby majitelé měli obchody zabezpečení alespoň alarmem napojeným na policejní stanice. Ale protože policie nebude stíhat, tak nemůžete počítat , že se zabrání všem krádežím.

Nevím, jak je vláda připravená, ale určitě dojde i k podobné situaci jako v Itálii, kdy se někdo vzbouří z jakéhokoli důvodu. Jak je zabezpečená situace s koronavirem ve věznicích ??!!! Jak tam budou dodržovat odstupy, karanténu apod?!!

Hlavně nezapomeňte, že jsme v tom VŠICHNI a i policie má doma rodinu a děti a i  záchranáři, hasiči apod, ti všichni budou v terénu místo aby byli doma s rodinami, proto jsem psal abychom k nim byli shovívaví a pomáhali !! Pohybovat se mezi nakaženými v ochranném oděvu není žádná banalita, člověk se nemůže pořádně napít, nemůže pořádně na záchod,  masky a brýle tlačí apod.. Je to obrovsky náročné

 

 

Jak vyřeší bezdomovce?

Nikdo se nezmiňuje o bezdomovcích a jaké je řešení, mnoho z nich nemá žádné a nebo velmi zkreslené informace. Co bude s bezdomovci v případě vyhlášení krizového stavu a zákazu vycházení?? Neexistuje žádný plán a zase to bude vláda řešit až to přijde a bude vymýšlet krávoviny, jako dosud ? Kam umístí bezdomovce ???

 

Problém s potravinami

Vláda se prý snaží zabránit a zpomalit šíření pandemie. Ale neudělala žádné kroky v potravinářství!! Už se o tom psalo a mluvilo i TV … volné rohlíky, chleba atd atd !!! Teď musí přijít nařízení balit pečivo apod do igelitu apod !! Ať se nějaká Gréta a gretenismus stavi třeba na uši a na zadek !!!!

 

Tom Hanks se také nakazil koronavirem

Tom Hanks a Rita Hanks jsou nakaženi koronavirem – když přijeli do Austrálie, necítili se dobře, měli pocit jakoby měli chřipku, byli unaveni apod a měli menší teplotu. Otestovali je a potvrdili je jako pozitivní na koronavirus. Informoval o tom sám Tom Hanks na svém Facebookovem profilu – (pokud je pravý, ale mám za to, že to je pravý profil.

 

Donald Trump zakázal všechny lety z Evropy do USA na 30 dní, kromě Velké Británie.